27 Ekim 2015 Salı

2016 BAHAR TURU

27 Ekim 2015 Salı
2016 için bir tur planı açıklamayı düşünmüyordum ama aklıma birden bu güne kadar hiç gitmediğim Kapadokyaya gidip oraları görmek, balonların fotoğraflarını çekmek geldi. Geçen yıl Erdal Kapadokyayı teklif ettiğinde ulaşım zorluğu ve masrafı yüzünden kabul etmemiştim. Bu sefer nedense Kapadokya bana da cazip geldi.

Hemen uçak biletlerini araştırmaya başladım. Şu anda Pegasus hava yollarının kampanyası devam ediyor. Nevşehire uygun fiyatla bilet var ama uçuş erken. Ya birisinin bizi araba ile götürmesi gerekecekti ki o zamanda aldığımız ucuz biletin bir esprisi kalmayacaktı, yada geceyi havaalanında geçirecektik.
Haritaya baktığımda Kayserinin yakın olduğunu gördüm ve bir anda aklıma Erciyese çıkmak geldi. Bu sonbahar Erciyeste bitecek yol yarışına şehir bisikletim ile katılacaktım ama şartlar uymayınca hevesim kursağımda kalmıştı. Dönüşü Kayseriden yapmaya karar verdim. Kayseriden uçak seçeneği de boldu.
Daha sonra yeniden fikir değiştirip turu Kayseriden başlatıp Nevşehirde sonlandırmaya karar verdim.
Tur programımız şu şekilde:

1. Gün:
15 Mayıs 2016 Pazar günü İstanbul Sabiha Gökçen havaalanından Pegasus ile 11:45 te Kayseriye uçuyoruz. Bilet fiyatı 30 TL.
Erdal ve ben biletlerimizi aldık.
Kayseriye indikten sonra o gün Kayseriyi gezip, alışveriş yapıp uygun bir yerde kamp kurup geceyi geçirmeyi düşünüyoruz. Kayseride konaklanabilecek yer konusunda bilgisi olan varsa fikrini almaktan mutluluk duyarız.

2. Gün:
16 Mayıs Pazartesi
Kahvaltıdan sonra toplanıp Erciyesi tırmanmaya başlıyorız. 20 km yokuş çıkacağız ve 1050 metreden 2250 metreye çıkacağız. Yani gözde büyütülecek bir şey yok. Ardından 20 km inip Develiye geleceğiz. Buranın meşhur Develi cıvıklı pidesini yedikten sonra geceyi Sultansazlığında geçireceğiz. Yolun uzunluğu sizi korkutmasın ilk 20 km den sonra 20 km ineceğiz ve ardından 45 km kadar düz yolda pedal çevireceğiz. Burada fotoğrafı çekmek isteyenler eğer hava açık olursa gün batımı, gün doğumu ve gece ilginç kareler yakalayabilirler.
Yol haritamız:



3. Gün:
17 Mayıs 2016 Salı
Kahvaltımızı yaptıktan sonra yola çıkacağız. 55 km sürecek bu yolculuğumuzda 2 kategoriden 2 tırmanışımız var. Toplamda 640 metre yükseleceğimiz bu yolculuk oldukça kolay geçecek. Derinkuyuda yer altı şehrini gezip muhtemelen burada konaklayacağız. Tura katılacak arkadaşlarımızın yola çıkmadan müze kartlarını yanlarına almalarını, olmayanların da kart temin etmelerini tavsiye ediyorum.
Yol haritamız:



4. Gün:
18 Mayıs 2016 Çarşamba
Bu günkü hedefimiz Göreme. Kolay bir rotada 35 km kadar bisiklet sürdükten sonra Göremeye geleceğiz ve geceyi burada bir kampingde geçireceğiz. Yolda içinden geçeceğimiz Kaynaklıdaki yer altı şehrini de arzu edenler ziyaret edebilirler. Göremede Kamping yerine Öğretmen evi veya bir otelde konaklamayı düşünenler şimdiden 18 ve 19 Mayıs geceleri için rezervasyon yaptırsınlar bayram ve festival nedeniyle ekonomik konaklama imkanı olan bu gibi yerlerde gittiğimiz zaman yatak bulamayabilirler.
Bu günkü yol haritamız:



5. Gün:
19 Mayıs 2016 Perşembe
Bu gün isteyen sabah erken kalkıp balonları izleyebilirler. Kahvaltının ardından eşyalarımızı kampta bırakıp boş bisikletlerimizle Göremeden başlayıp Ortahisar, Ürgüp, Avanos u göreceğiz. Göreme Milli Parkında yürüyüş yollarında bisiklet süreceğiz. Zelva Açık hava müzesini görüp, Kızılçukur Seyir terasına çıkacağız, buradan Üzümlü kilise ve Haçlı kiliseye gideceğiz. Kısacası tam günü Göreme Tarih müzesi ve Milli Parkına ayıracağız. Aynı gün burada bir festivalde var isteyen yancı olarak festivale de katılabilir.
Bu günkü yol haritamız:



6. Gün:
20 Mayıs 2016 Cuma
Arzu edenler bu gün de sabah erken kalkıp balonları izleyip, fotoğraf çekebilir. Her zaman olduğu gibi kahvaltının ardından Nevşehire devam edip şehre bir göz attıktan sonra havaalanı yakınındaki Gülşehir veya Tuzköyünde konaklayacağız.
Bu günkü yol haritamız:





7. Gün:
21 Mayıs 2016 Cumartesi
Sabah erkenden kalkıp toparlanıp havaalanına gideceğiz. Sabah 06:30, en geç 07:00 de havalanında olmamız gerekiyor. Pegasusun 08:45 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökşen havaalanına gideceğiz. Bilet fiyatı 40 TL. Bu turun ulaşım gideri olarak bilete 70 TL ödedim. Bisiklet taşımasına da yaklaşık 40x2=80 TL ödeyeceğim. Toplam ulaşım maliyeti 150 TL olacak. Bu indirim kampanyası 30 Ekim 2016 gece yarısına kadar devam ediyor.
Havaalanından evlerimize kadar bisiklet sürerek gideceğiz.
Bu tur dileyen herkese açıktır. Kontenjan sınırlamamız yok. Ulaşım herkesin kendisine aittir. Herkes kendi eşyasını taşır. Zorda kalana elbette elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince yardım ederiz. Beslenmemizi herkes nasıl istiyorsa bireysel olarak öyle yapacağız. Dileyen kendi pişirip yer, dileyen lokantadan yer. Ocak ve benzeri ekipmanlarımızı memnuniyetle olmayanlarla paylaşırız.
Arzu eden tura istediği noktadan katılabilir, istediği noktada ayrılabilir.
Umarım bundan öncekiler gibi kazasız belasız keyifli bir tur daha gerçekleştiririz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder