4 Ağustos 2011 Perşembe

KAÇKAR'A DOĞRU

31 Temmuz 2011 Pazar
Geçen yıl yaptığımız Uludağ turunun ardından bisikletlerimizle zirveye neden çıkmayalım dedik ve zirveye az bir yol kala bisikletlerimizi bırakarak zirveye çıktık. Dinçer ise bisikleti ile zirveye çıktı. Dönüşte ise dağı aşarak Kestele inip Bursaya ulaştık.
İşte o turdan sonra bu turu neden Kaçkarda yapmayalım diye bir fikir doğdu bende. O günden sonrada bu turun yapılabilirliğini araştırmaya başladım. Önce bisiklet camiasında bu turu yapanlara sordum, rotalarını araştırdım. Bu konuda iki farklı tura ulaştım. Birincisi Gürsel Bey tarafından yapılan Kuzeyden Yukarı Kavrun, Kavrun Geçidi, üzerinden yapılan ama ulaşılan yer hakkında fazla bir bilgiye ulaşamadığım turdu. İkincisi ise bir gurup Ankaralı arkadaşımızın yaptığı turdu.
Ankaralı arkadaşlardan birisi GPA dan tanıdığım İsmaildi. O 3 kişilik gurup Güneyden Kuzeye geçmişlerdi. Rotaları İspir, Sırakonaklar, Davalı Yaylası, Kavrun Geçidi, Öküz Çayırı, Yukarı Kavrun, Ayderdi. İsmail Yolun büyük kısmında bisikletlerini ittiklerini, Kavrun Geçidini geçerken yükleri ve bisikletlerini 3 seferde geçirdiklerini söyledi. Bu bilgiler ışığında bu işin yapılabileceğine kanaat getirdim.