29 Mart 2011 Salı

SU DÜŞEN ŞELALESİ, YALOVA


27 Mart Pazar 2011
Sabah 6.30 da telefonun sesiyle uyandım. Arayan Biroldu. Geliyorum ama saatler ileri alındı mı dedi. Yarın alınacak dedim. Kalkmama yarım saat vardı ama bu kadar süre için yatılmazdı. İçime kurt düştü saatler ileri alınmayacaktı ama ya yanılıyorsam dedim. Hemen saati ekranın bir köşesinde gösteren bir kanal buldum. Saatler ileri alınmamıştı. Yenikapı’da Birol ile buluşup feribota bindik.


25 Mart 2011 Cuma

MBG İSTANBUL


18 Mart 2011 Cuma
Her şey 2 gün önce sevgili dostum Ahmet Salih Özenir in Facebookta kurduğu Mersin Bisikletli Gezginler gurubunda “ Düşünüyorum da yarın bisiklet sürsem... Yani binsem, plansız, gitsem bir yerlere... İster misiniz siz de? ‘’ diye yazdığı notu okuyunca başladı.
Hemen yanıt verdim “Çok isterim ama aramızdaki mesafe uzak. Yinede her birimiz bulunduğumuz yerlerde bisiklete binip görüntüleri akşam burada paylaşsak. :)’’
Ahmet Bey “Şahane olur Orhan bey... :)’’ deyince tamam o zaman dedim. Önemli olan fiziken birlikte olmak değil, fikren birlikte olmaktır, düşüncelerin birbirine yakın olmasıdır. Yan yana olup ta birbirlerinden o kadar uzakta olan insanlar var ki.
Mersinli dostlarım orada pedal çevirirken bende burada pedal çevirecektim. Umarım günün birinde değişik yerlerdeki her birimiz aynı anda birbirimizi düşünüp hissederek çok daha geniş katılımlı turlar yaparız.
Dün Ahmet Bey turun bu güne ertelendiğini duyurunca biraz canım sıkıldı çünkü meteorolojiye göre İstanbul’a yağış geliyordu. Olsun dedim kendi kendime hatır için çiğ tavuk yenirmiş, göğün dibi de delinse çıkacağım.